En tanke

En civilisation strukturerad som vår, där man istället för att se sig själv som en del av naturen, tror att man kan kontrollera den, har skrivit under sin egen dödsdom.

Kommentarer
Postat av: Braus

Då kan du ju lika gärna säga att alla som tror att de lever och inte bara är atomer och molekyler, måste acceptera att de oundvikligen någon gång kommer försvinna oavsett hur liten chans, oavsett hur långt vetenskapen kommit.



Är naturen ett väsen, eller kan man se det som bara molekyler och atomer det med? Vad är det för skillnad mellan ett djur som lever efter inlärda och nedärvda mönster och oss människor, vad skulle det finnas för alternativ till att inte bli dödsdömda i sinom tid?(solen slocknar/jorden sprängs etc)



Förstår inte riktigt meningen med meningen. Det är ju sant att vi är inne på djupt vatten, skulle man kunna säga, med vetenskapliga framsteg som atomdelning eller tex hur människan påverkar "oförändrade"(i vår tidsuppfattning iallafall) naturliga kretslopp etc, kanske ännu djupare desto längre människan försöker sträva, men det betyder väl ingeting förutom att svårighetsgraden ökar för oss desto mer vi försöker. Om vi inte har lyckats tämja naturen inom hur många miljoner eller miljarder år som solen har kvar, dör vi antagligen, men om vi lyckats, oavsett om det betyder att vi har koloniserat någon annan planet, eller lyckats isolera vår egen på något sätt/ersatt solljus etc.



Kanske bara flummigt, men här sitter jag sleten på en fredagskväll och funderar på att ta en tidig kväll.

2010-04-23 @ 22:49:27
Postat av: Anonym

"if you remove all the predators from an ecosystem, eventually the prey will reproduce until they outgrow their enviroment and consume all of that ecosystems resources." sådär ungefär?

2010-04-27 @ 17:36:02
Postat av: Kim

Bra tanke! jag försöker komma på en bra och kort fras som jag kan tatuera på min arm. några vidomsord helt enkelt. du verkar ha sådana på lager så du kanske kan hjälpa mig :D?

2010-04-30 @ 01:25:55
Postat av: Dachom

På vilket sätt har man skrivit under sin egen dödsdom?

2010-04-30 @ 03:11:32
Postat av: Braus

"sådär ungefär"



Näe, även om vi fortfarande kanske är simpla "djur" så är vi fortfarande något mycket större. Ser ingen direkt anledning till att vi själva skulle skriva under vår egen dödsdom, vi kommer säkert kriga mer, folk säger att rent vatten kommer bli en stor grej i framtiden? men det är ju alltid möjligt att vi anpassar oss och analyserar hur vi verkligen kan leva. Om inte annat, så är vi giriga, men inte dumma, några kommer överleva :P

2010-05-01 @ 15:24:27
Postat av: V

Klart det är så. Naturens krafter är alldeles för starka för att människan kommer kunnna kontrollera dem innan närmaste århundradena.

2010-05-04 @ 17:14:47
Postat av: LP

Vem är "man"?

2010-11-11 @ 18:57:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0