Älska dig själv för att förstå världen. Förstå världen så kommer du automatiskt älska den.



Hej allihopa och god morgon!

Förlåt för min korta frånvaro. Jag har gjort många insikter på kort tid. Jag kommer publicera inte bara dessa utan även allt skit som ledde mig fram till dessa. Kan bli jobbigt för vissa men syftet för mig är att bli förstådd. Jag vill att ni ska veta att jag är vad som i samhället klassas som en "normal" person.


Se mig som din vän och skriv gärna kommentarer och diskutera gärna varje inlägg ni reflekterar över. Dela med er av era reflektioner och våga tänka fritt. Jag kommer utmana dig mer än du nånsin blivit utmanad. Jag ska försöka bevisa min sanning för dig och vill att du ska försöka bevisa din för mig.


Jag är helt öppen inför omvärderingar av mina synpunkter i allt. Jag vill även att du ska tänka lika fritt i detta avseende. Jag kommer försöka uppdatera bloggen med mina tankegångar som lett mig fram till mina insikter, samt utveckla mina tankar kring detta. Jag kommer inte aktivera mig i någon kommentar diskussion ännu men jag ser gärna att frågorna fortsätter komma.


Likaså svar på dessa frågor från andra. Som ser det på mitt sätt eller andras. Attackera mig, försvara mig, hata mig, älska mig. Se dig själv i mig och se det du inte är. Relatera till mig och förstå att den sekund du förstår mig, det är samma sekund som du blir förstådd. När jag känner mig redo kommer jag därefter aktivera mig i kommentardiskussionerna.


Detta kommer ske längre fram och förhoppningsvis väcks nånting som jag gissar på kommer ha avtagit fram till den punkten. Minnet hos människor är en färskvara och inte bara du men även jag kommer glömma vad jag själv menar. Vid denna tidpunkt hoppas jag att vi alla påminner varandra om vad som är viktigast i livet. Påminn mig om jag nånsin glömmer, det hade jag gjort för dig.


Jag vill behandla bloggen som en god vän. Jag kan prata med min omgivning men såhär mycket tid har ingen för mig, alla måste leva sitt och det måste jag respektera. Det här känns som en bra grej och ett skönt sätt att ventilera. Läser ni vidare på bloggen kommer ni veta att jag reflekterar om precis ALLT! Jag kan inte riktigt det här så vill nån komma med tips på förbättring gör gärna det. Har ni läst hit har ni fått en del av mig. Jag vill även ha en del av del, om du vill dela med dig av dina tankar om mina tankar. Allt är välkommet. Ni kan hjälpa mig marknadsföra med.


Om ni diggar det jag säger såklart ;) Ni kan rekommendera länken för vänner. Uppdatera er status med den och skriva galen blogg eller nåt. Provocera folk, det tror jag lockar. Svaret på livets mening finns här Tala med en gud Ja, skriv provocerande saker som folk alltid stör sig på. Det lockar har jag märkt. Ni är nu en del av min omgivning. Dela nu gärna med er av er omgivning. På detta sätt kan jag lära mig förstå er bättre, det vill jag göra. Samtidigt kan vi förhoppningsvis lära oss förstå varandra.


Jag kommer även uppdatera med nytt tänk som möjligtvis stör den röda tråden. Men kaos kan ibland behövas. Inrutad ordning lamslår hjärna. Hur var det på jobbet egentligen?

Stressa mindre mina vänner. Spännande tider... tro mig!


Jag tror dig!

Mvh,
Ditt namn

ps. Har nu lärt mig styckeindela här, kommer underlätta våra tankegångar!

pps. Jag kommer även försöka visa vördnad för medmänniskor som hjälpt mig att komma fram till vissa insikter. Dessa människor är många. Jag vill veta att ni alla har gett mig mycket och om du nån gång känner dig negligerad, vet att du aldrig är det i mina tankar. Dock fylls mycket av min tid med livet...

Känner ni er träffade så är ni det.

Livet måste levas för att medvetandet ska frodas.

Extra poäng: Syftet med min blogg är att du ska må bättre av din vardag. Jag vill att du ska hjälpa mig hjälpa mig själv. Jag vill även hjälpa dig hjälpa dig själv.

Svaren finns inom oss.

pps. Känn dig inte ensam. Statistik talara emot det. Även om ni i det stora hela är få är ni för mig redan en enhet. Ni som läst många inlägg. Ni som börjar förstå mig. Ni som blivit bättre på att förstå er själva. Det här är början på resan. Jag hoppas det. Jag reagerar på stimulans så stimulera mig, provocera mig. Låt er bli provocerade och omfamna alla känslor som väcks. Rygga inte tillbaka.

En tanke

En civilisation strukturerad som vår, där man istället för att se sig själv som en del av naturen, tror att man kan kontrollera den, har skrivit under sin egen dödsdom.

Vad är viktigast i livet?

Du är viktigast i livet tillsammans med din omgivning. Allt och alla du kommer i kontakt med är en del av din omgivning. Att vara givmild och genuin i alla lägen är det viktigaste i livet. Med genuin menar jag att du inte ska skämmas och dölja ditt inre väsen. Du är vacker och underbar för att du är just den du där, vi blir motsatsen när vi försöker vara nåt annat. Det är viktigt att våga utmana sig själv och möta sina rädslor. Tänk om du misslyckas? Tänk om det inte blir som du vill? Jag föreslår att du tänker ännu längre, hur illa kan det gå. Döden är inget att frukta. Det viktigaste i livet är att alltid vara givmild mot sig själv och sin omgivning, samt modet att alltid möta sina rädslor och innersta demoner. Kom alltid ihåg att du känner dig själv bättre en någon annan. Alla svaren finns inom dig själv, du måste bara ha modet att ställa rätt frågor.

Är du verkligen fri?

Frihet är en av våra elementära rättigheter som människor. Friheten att tänka fritt, friheten att röra sig, uttrycka sig etc. Problemet idag är att en persons grad av frihet är direkt relaterad till kapitalet man besitter. Man har större möjligheter att göra sig hörd desto mer pengar man har, man kan röra sig över större ytor desto mer pengar man har, man kan äta vad man vill såvida man har resurserna. Vi talar gott om den frihet vi har, din frihet är dock direkt relaterad till de ekonomiska resurser som du besitter. Vi har inte ens nämnt det viktigaste som kommer med pengar, makt. Din sociala rang baseras på ditt kapital i vår värld. Det är på detta sätt vi lever i en falsk demokrati. I en demokrati finns det 3 styrmedel man kan peka på, som är direkt avgörande för ett lands politiska styrning, Media, Politik och kapital. Då media och kapital väldigt enkelt tillsammans kan få fram den politik som önskas, är det på detta vis en falsk demokrati är uppbyggd. Det tydligaste exemplet på detta är USA, vi är dock inte långt bakom i Europa.

Vad är alternativet till det rådande systemet? Har det nånsin funnits?

Detta är frågor jag sökt svar på länge, mitt sökande fortsätter än idag, jag vet att svaret finns inom oss alla. Rädsla hindrar dock oss från att ens försöka besvara dessa frågor. Det är frågor som ingen idag vågar ställa. Föreställ dig själv ställa dessa frågor hos en grupp människor, tystnaden som kommer uppstå grundar sig i den gemensamma rädsla vi alla känner inför dessa frågor. Vad ska vi göra utan pengar? För tusentals år sen fanns det civilisationer som levde i harmoni med sin omgivning utan inverkan från kapitalismens utbredning. Dessa civilisationer praktiserade handel utan krediter och det lånesystemet som världen idag är uppbyggt av. Det är dessa byggstenar av systemet som gör att logiken inte tillåter något annat än ett stop när smärtgränsen är nådd. Hur en helomvändning från vårt rådande system skulle inträffa utan kraftiga naturkatastrofer, som i sin tur till stor del är ett svar på vårt leverne, är väldigt svårt att föreställa sig. Detta är frågor som ännu inte hittat svar, svaren finns dock inom oss men tyvärr söker vi för sällan efter dom. Det första vi måste inse är vi alla hör ihop, och att allt liv är väsentligt, och att liv existerar i tid och rum bortom våra föreställningar. När vi har insett dessa saker spelar det ingen roll vad alternativet är. Att allt hör samman och att vi är en skapelse gör att det rådande systemet blir ett icke-alternativ, oavsett vad det andra valet är. Lite som en annan fråga någon ställde, om valet står mellan att börja om vår existens eller avsluta den, så är det inget egentligt val. När dessa insikter har gjorts med uppbackning av vetenskapen spelar det ingen roll vad alternativet är, det är på samma sätt är inte heller detta något egentligt val.

Vad är dina tankar kring utomjordiskt liv?

Så som universum fungerar är det för mig en självklarhet att liv existerar på flera håll, vi är enbart en liten del av skapelsen som universum är. Frågan om intelligent liv är den som begrundas mest. Jag tror att allt liv är intelligent, att medvetandet kan vara ett nödvändigt femte element för att liv ska kunna frodas. Under denna premiss finns det intelligent liv. Om jag ska filosofera fritt tror jag att det finns delar av skapelsen som känner till oss, som skulle kunna ingripa men inte gör det. Anledningen till detta tror jag är en grundläggande egenskap som vi gett gud, skapelsen vill att vi ska styra oss själva, och att vi ska hitta svaren inom oss för att dom finns där. Dom ber oss tro på skapelsen, samtidigt som dom tror på oss. Vi ser ju idag en eskalering i antalet naturkatastrofer men det här är något vi inte funderat över särskilt mycket förrän vulkanutbrottet i Island. Vi skyller på klimathotet när det inte har någon som helst betydelse. Ponera situationen där vi har flertalet större naturkatastrofer som inträffar på samma gång. Vi skyller detta global uppvärmning när kärnan till alla våra problem handlar om att vi inte vågar titta oss själva i spegeln, och ta itu med demonen som världssystemet idag är. Detta skrämmer oss alla, oavsett om vi är högst upp i systemet, i mitten, eller längst när. När systemet kraschar vilket det oundvikligen kommer göra, kommer ett nytt paradigm inledas, förhoppningsvis har vetenskapen hunnit svara på ännu fler frågor så att vi kan sluta tro, vi kan veta. Jag ser ett paradigm där vetenskapen och religionen går ihop med varandra.

Ser du kopplingen mellan empati och telepati som koncept?

Kopplingen är tydlig och jag har nyligen tänkt på just denna fråga. Jag såg en fotbollstackling sluta illa när alla skruva sig av empati. Samma sak sker när man delar någons sorg, eller när man bevittnar nån få en pungspark. Då vi är i avstånd där vi inte rimligen kan manifestera detta skruvande på grund av vår överlevnadsinstinkt, samt att man även kan se motsatsen, där man kan dela någons glädje. Där man kan känna lika stor lycka som den som gör målet, eller vinner tävlingen. Av dessa anledningar blir den logiska slutsatsen att känslor är något som delas på olika plan. Man kan känna hur nån känner för att vi alla hör ihop. Många tror att telepati är att läsa någons ordagranna tankar, man glömmer då att vår tankeverksamhet inte styrs av språket. Att känna hur nån känner är en form av telepati. Många förstår varandra på en telepatisk nivå utan att själva vet om det, man tänker att man funkar bra ihop helt enkelt.

Varför är vi skandinaver mycke mindre religösa än nästan alla andra länder i världen?

När budskapet nådde oss i dessa trakter hade värdet på många sätt urholkats. Vi har aldrig tagit del av det sanna budskapet i någon form. Den version av kristendomen som omfamnade oss var redan besudlad med mänskligt fängslande av oss alla. Därför har vi på många sett inte den goda sidan av religion, medan baksidan varit väldigt tydlig då vi som åskådare av världens konflikter bara kan skaka åt huvudet. Folk i Sverige har inte tagit del av det rena budskapet som är den gemensamma tråden i religioner. Budskapet var redan förvanskat. För att förenkla. När vi i Skandinavien tog del av religion var budskapet i religionerna redan besudlat, därför har religioner aldrig helhjärtad övertygad oss. Det som var perfekt, skapelsen och budskapet, hade sipprat ner till det vi kallade kristendomen. Det var redan förstört av människans alla olika tolkningar av budskapet.

En existentiell antingen eller situation

"Om livet på jorden fram tills nu skulle få överblicka sin egen existens. Vad skulle då livet välja om den fick två val, leva om sin existens i all oändlighet, eller sluta existera för all oändlighet?" Om valen är mellan att existera och inte existera, då är det aldrig något egentligt val.

Varför är människan så dum?

Frågan är ställd under pretexten att människan är dum, därefter vill vi förkasta våra egna tankar om att människan är den mest unika och intelligenta varelsen på jorden. Människan är inte dum, vi är dock ibland för smarta för vårt eget bästa, vi lurar oss själva på små som stora skalor. Vi kan hitta mening i allt, men inte meningen med vår egen existens. Den dumhet vi har grundar sig i att vi vägrar inse det självklara, vi fortsätter jaga våra svansar pga rädsla. På stor skala kan man likställa människan-or med vilken individ som helst, rädslan att se sig själv i spegeln kan manifestera sig utåt som enfald(dumhet). Vår enfald grundar sig i vår rädsla att stanna upp och metaforiskt talat, titta oss själva i spegeln.

Systemet - Finns det nåt och är vi fast i det?

Systemet fungerar på så många olika plan så det är väldigt känsligt egentligen. Hela vår existens är just nu baserad på en sak, pengar. Vår existens ligger och balanserar på en våg men vi vägrar titta oss själva i spegeln för vi är fast i systemet. Du vet, systemet. Det som gör att du måste gå och göra samma sak fem gånger i veckan för att få mat på bordet. Det finns olika nivåer av systemet, alla har sin roll i det. Nån som förmodligen inte läser det här är den hemlöse, kvinnan du passerar på gatan om du bor i en större stad, han är lika fast som dig, fast på ett annat sätt. Du kanske är en annan person i systemet. duvär möjligtvis den unge studenten med hopp om livet och världens oändliga möjligheter framför dig. När väl ute i den vida världen inser du att pengar är allt i systemet. Du kan inte röra dig utan det. Vi har skapat institutioner(företag) som har mer att säga om, när det gäller beslut gällande vår framtida existens. Kapital driver vår värld och kapitalet har lämnat folket. Folket är vi alla, världens medborgare fast i systemet som drivs av pengar. Kapitalet är koncentrerat hos en procentuellt vansinnigt, egentligen oacceptabel, liten andel av världens medborgare. Detta är oacceptabelt men vi accepterar det ändå. Varför kan man fråga sig? För att vi inte vågar titta oss själva i spegeln. Vi är ett skrämt vilset barn som inte vet vart vi ska ta vägen. Kapitalismens bräcklighet skrämmer dom högst lärda inom samhället, men ingen vågar tänka det otänkbara. Ingen kan se sig i spegeln och börja ställa sig själv dessa frågor. Vi vägrar acceptera det som vi måste inse, att systemet inte håller. Men katt och råtta leken fortsätter. Många vet hur systemet ska hanteras, utnyttjas, andra tror sig veta ha iden som ska få dom fria i systemet, många satsar hårt på karriären för att komma högre upp i systemet. Den här katt o råtta leken är rolig att leka, och därför spelar vi alla med. Alla har sin roll, du kan vara den hemlösa, läraren, journalisten, bankiren, studenten, den arbetslöse, socfallet, eller galningen. När man tröttnar på nåt så vill man göra nåt annat men inser att vänta, 20 år på det här företaget, huset är obetalt, räntan ska gå upp, inte har DU tid att tänka på din existens, ditt innersta väsen, nej du har kapitalismen som håller dig sysselsatt. Dom utanför systemet då? Dom som tillhör utanförskapet och vill in i systemet, men föraktar det till trots för de har sett dess baksida. Varför försöka få bukt med en gren av systemet som heter utanförskapet, när roten är rutten?

Vad är tid?

Tid är ett begrepp. Vi ser idag tid som något linjärt, något som rör sig framåt. Vi kan inte färdas till en förgången tid, då vore tiden inte förgången. Vi är bundna av tid, det är vår tid som gör att vi befinner oss i den dimension vi befinner oss i. Tid och rum har ett samband som många filosofer och vetenskapsmän har rört vid. Jag tror tid är relaterat till den dimension man befinner sig i. Upplevelser av tidlöshet har ett samband med nirvana. Alla dimensioner(rum) relaterar till tid på olika sätt. Tiden upplevs t ex inte på samma sätt av ett träd som för oss, men den upplevs, likaså för fjärilen som lever i 7 dagar, dessa 7 dagar upplevs motsvarande en livstid för oss.

Det femte elementet - medvetandet?

Jag har funderat länge på de fyra elementen som liv består av. Dessa är eld, jord, vatten och luft. Det finns ett femte element som binder allt samman, ett element som vi inte kan ta på men vet finns där. Ett element kraftfullare än de fyra övriga men som ännu inte kontrolleras fullt ut. Ett element som kommer förklara det vetenskapen närmar sig, mörk materia, super positionering etc. Detta element är medvetandet, intelligens. Liv består av de 4 kända elementen, många har rört vid tanken om ett femte element eftersom nånting saknas för att skapelsen, som universum är, ska förstås. Detta femte element måste bestå av medvetandet, tankens kraft. De experiment som idag görs visar bortom rimligt tvivel att tankens kraft, dvs medvetandet, spelar en central roll i hur materia(energi) rör sig. Jag tror att fortsatt forskning kommer leda oss till denna insikt. Att vår intelligens, som vi i så många århundraden inte kunnat förklara är pusselbiten som ska förklara helheten. Istället för att titta på en pusselbit, som medvetandet, intelligens är. Bör vi titta på resten av pusslet som vi har lagt ut för att bättre förstå oss själva, skapelsen. Med den sista pusselbiten medvetandet kommer helhetsperspektivet att innehas. Denna information kommer vara omvälvande för massorna. Hela existensen ifrågasätts och vi kommer inleda ett nytt paradigm i o med att detta vetenskapligt bevisas. Det är oundvikligt att det bevisas för att det är sant. Människan tänkte att dessa fyra element är elementära för att liv ska kunna frodas. Den felande länken i denna ekvation är tanken. Om tanken inte hade funnits, hade inte liv funnits. Medvetandets makt har underskattats i alla tider. Medvetandet kommer sluta cirkeln som liv är.

Budskapet

Det här är det rena budskapet som finns i alla religioner. Det har dock förvanskats och budskapet har sipprat ner till dom versionerna vi har idag. Budskapet grundar sig i att allt är 1, du är skaparen och skapelsen, när du kommer ifrån denna förståelse är det "djävulen" som tar dig på villospår, du lurar dig själv att tro nåt annat. Du vägrar inse sanningen. Inse den, detta är ett absolut måste! Var snäll mot dig själv och därigenom per definition även mot din omgivning.

Allt sker av en anledning

Man vill förklara sorg, smärta etc, det kan inte enbart vara slumpmässigt. Sen är det inte slumpmässigt, så försöker man förklara budskapet o det spår av budskapet som finns kvar är kausalitet och orsaksverkan. Vi har på ett vetenskapligt sätt förstått att allt sker av en anledning. Vi har kommit till insikt om att jorden reagerar våldsamt som den gör pga vår utbredning på den. Att vi är så små blir tydligt när detta sker. Det här är nog vad man talar om när man snackar om domedagen. Skapelsen kommer visa dig hur liten du är om du vägrar fatta det! Denna gång finns vi utbredda på ett helt annat sätt, jag är helt övertygad om att vi kommer resa oss ur askan med en bestående förståelse för allt. Jag är övertygad om att dessa insikter är allmänna självklarheter om 200 år. I det fall det inte är självklarheter, så är du återigen fast i ett system där du jagar din egen svans.

Är det bara jag som skäms för dig?

Nej, jag skäms lika mycket, du skäms för att logiken uppenbarar sig litegrann, men du vägrar förstå den, eller acceptera den. Du har börjat greppa den. Kom gärna inte o tala om för mig att jag ska skämmas för en tanke, när det är din tanke. Bara att du vägrar tro det. En dag kanske du förstår att det är vår tanke. Tänk såhär, om du ställer en fråga högt, och jag besvarar den. Då är det desamma som att du frågar dig själv något, o besvarar din fråga. Svaret beror på frågan, vad är då frågan, o då börjar vi om igen...Det här är en resa vi alla gör, på väldigt många olika sätt. för alla delar av världen är baserat på dessa principer, försök tillämpa det så kommer ni inse samma sak. Är det sant, tänk om det är såhär tänker ni så tänker även jag, sen kommer jag rationalisera det in i min verklighet, så att jag kan funktionera i samhället. Samma sak kommer du göra, om du vägrar göra detta, så kommer du att bli galen. Poängen är att min insikt är din insikt, lev med den insikten och få andra att förstå det. Sen vill du naturligtvis inte bli stämplad som galen. Det går väldigt tydligt att förklara vad man menar. Men folk kommer alltid INTE förstå. Tills den dag jag tror att dom kommer förstå, den dagen känns inte alltför avlägsen i ett större perspektiv. Vi snackar max ett par människolivstider.

Hur slutar Tv-serien Lost?

Jag ser lost från olika sätt. Det finns ju det självklara slutet, sen finns det slutet bakom slutet. Jag tror det kommer baseras på samma koncept som vi baserar allt på. Möjligtvis kan vi se hur vissa karaktärer går från ett stadie av livet till ett annat, men jag tror att budskapet kommer kunna utrönas i slutet av säsongen. Det är logiken i slumpmässigheten som förklarar detta. Det kommer finnas något i slutet av serien som hävdar att allt är ett, men det kommer vara delar i budskapet som lurar dig själv. Du måste förstå, det är den verklighet du ser som faktiskt finns. Jag tror det här kommer vara det väsentliga i serien som allt annat. Men i serien lurar vi oss själva. Frågan är dock alltid densamme. Om vi ser världen ur ett existentialistiskt synsätt, så kan allt skalas av ner till detta. Allt handlar om vår strävan att förstå varandra, samtidigt som vi leder oss själva på villospår genom att vägra inse sanningen. Säkert därifrån man kommit att tala om "vägra inse sanningen". Tänk er jesus o tolv andra som verkligen insåg det här kom och försökte tala om det för folk. Så kommer dom från deras "romarriket verklighet" och tror sig veta hur saker ligger till. Fråga er själv detta, hur hade ni resonerat? Vad hade ni förespråkat om ni hade förstått allt detta. Alla, o då menar jag alla hade förespråkat budskapet på samma sätt för det går inte besudla denna sanning. Den är den renaste formen av sanning. Men som jag gick in på tidigare hade du/jag/vi kommit på olika sätt för folk att leva efter budskapet. Ta hand om dig själv och din omgivning. Det är vad det handlar om. Förstår du nu? Hur du är gud? hur du är djävulen på samma gång?

Tror du att du e Gud?

Jag vet att jag är gud. Jag visste detta igår, jag inser detta nu och jag förstår det imorrn. Allt det här sker även samtidigt. Det här är också en del av budskapet. Jag är lika mycket gud som du är gud, jag är lika mycket djävulen som du är djävulen. Jag är lika snäll som du är. Lika god, etc etc. på det här sättet sipprar det vackra budskapet ner..vi försöker organisera budskapet så att alla ska förstå, vi gör det i form av religioner, men påvägen sker misstolkningar. Någon inser detta påvägen o talar om en "ny väg", detta är svaret. Jag har alltid hatat religion men förstår budskapet nu. Religion är så besudlat så att det måste helt och hållet skalas av från budskapet, istället för att förmedlas inom densamme. En gemensam sanning är den enda logiska slutsatsen. Det är vad som kommer att ske. Det är ett faktum och logiken är så självklar. Det som kommer bestå från våra religioner om 100 år är det rena budskapet, om vi inte hunnit dra jorden mot vår undergång innan dess. Jag känner att religion är så logiskt, det är så självklart, för budskapet finns inom religionen. Problemet är allt avfall som budskapet dragit på sig efter alla dessa år. Det klarar inte av något mer. Det är passe...alla som inte inser det lever i en föråldrad del av oss själva. Det känns rätt logiskt att dessa händelser kommer ske om inte en alltför avlägsen framtid. Vi håller faktiskt på att tala om sanningen för oss själva, även via nätet. Men så kommer folk som gör tolkningar av budskapet och leder oss på villovägar. Köp det här, vem bryr sig. köp en bil. ha den väskan ha dom skorna, ha den mobilen. Du har budskapet inom dig, livet är en strävan för att hålla dig på den goda sidan av livet, sidan där du bidrar till en bättre skapelse. Alla bidrar gott till skapelsen, men alla bidrar även ont. vi skadar oss själva genom att skada varandra.

många av de saker du har skrivit i tråden är saker som jag själv tänkt men aldrig lyckats sätta i ord, och andra saker jag inte tänkt på, känns 'bekanta' så att säga.

Allt som jag säger känns bekant för det är vad vi har sagt till oss själva i tusen år. Det ringer en klocka för det är din sanning, lika mycket som det är min. Det finns en sanning, förstå den och ha svaret, men sök svaret och bli vansinnig. Försök o acceptera det i din verklighet, går det inte så kommer du förkasta budskapet och per automatik misstolka det, anpassa budskapet till den verklighet som du befinner dig i är fel, detta är misstolkningen. Förstår du budskapet, förstår du svårigheten att förmedla detta budskap. Folk som förstår det här budskapet, kan nicka instämmande till varandra även om samma språk inte talas. Men dom kan däremot välrespekterade som dom är inte förklara budskapet, budskapet måste inses, inte förklaras. Detta vet alla på en högre spirituell och/eller andlig nivå. Därför finns det spirituell och andlig samhörighet...det är detta man talar om.

Hur stort är internet?

Om du föreställer dig själv vara en websida, och frågar hur stort internet är, då är svaret oändligt. Men går du lite djupare så är du trots allt bara en websida, en del av det hela. Vår existens går att förklara på samma vis. frågar du mig som individ hur stort universum är så är det för mig oändligt stort. På samma sätt är internet oändligt stort för den ensamma websidan. Sen vill du förstå skapelsen ännu bättre, så kan du titta på alla människans skapelser och se detta mönster i allt. Men internet är ett bra exempel.

Kan man tolka utan att misstolka? Är att tolka att misstolka? Ska man 'förstå' utan att 'tolka' (om du förstår vilken skillnad jag syftar på)

Ja man kan tolka utan att misstolka, men vi jagar begrepp igen. Man kan förvanska ett budskap, man kan besudla det. Man kan även pröva det, för tusen år sen kunde man inte med vetenskapen bevisa allt detta. Därför bad man folk att tro...du förstår inte men du tror...du har en insikt om att det är så, även om du inte kan greppa helheten själv. Misstolka finns inte, pröva saker, granska det kritiskt, men i detta granskande finns risken att budskapet går förgånget. Insikten ska inte ifrågasättas, den ska accepteras. Men budskapet går inte att tvinga på folk. Vilken komik i att vi missionerade i religioner där vi försökte få folk att tro vår tolkning av budskapet, när vår tolkning var snedvriden, och de folken som vi visade ljuset. Hade ljuset mycket klarare där dom var innan vi kom dit. Förstå utan att tolka skulle jag väl säga bäst beskriver insikten. Men det här väcker stor problematik, vi måste helt enkelt inse att vi vägrar inse om vi inte måste. Därför gör vi allt för att inse detta. Men jag oroas lite över hur vi kommer återgå till att jaga vår svans igen. Jag tror att internet kan vara en del av denna lösning. Nästa gång budskapet kommer så kommer det komma vi få panik och det kommer ske hemska saker på världen igen. Men jag är hoppfull om att denna gång så lyckas vi få det rätt. Nu har vi ju internet och allt, och vetenskapen måste ju backa upp sanningen. Jag är hoppfull.

Vad är dina tankar om antrokosmologi?

Det här stämmer. Det är dock inte någon människa eller medveten varelse som förmedlar detta budskap. Det här är en insikt som finns inom oss alla. Vi kan alla förklara universum into existence, men förstår man det vet man att den inte går att formulera budskapet utan att hamna i katt o råtta leken som religion är. Budskapet måste nog komma samman. Det är ingen slump att alla religioner har samma budskap. Konspirationen är bara din egen. Konspirationen är ditt sätt att förklara vad som inte annars går att förklara. Budskapet i alla religioner är rent. Misstolkningarna har gjort att värdet är helt urholkat.

Visdomsord

Inget skrivet är strunt, inget tänkt är värt otänkt.

Finns det människor som kan se in i framtiden, eller resa in i framtiden?

Ja, men det här är ju så stora frågor men om jag ska svara ja eller nej så är det ja. Vi återgår ju alltid konstant till budskapet för att det är svaret. Vill du att nån ska säga vad som ska hända i slutet av sagan? För vad skulle annars vara poängen? Du är poängen. Ditt liv, det du levt, det du lever och det du kommer att leva. Det är det som är poängen. Världen är drabbad av en massiv psykos. Det finns en sann insikt som förmedlades överallt till alla, denna insikt förvanskades i religioner. Men problemet är ju att vi har ju snöat in oss så hårt på den här världen. Den faktiska förändringen sker nu, men allt går långsamt. Träden har stått där o följt vår kamp mot oss själva. Moder jord älskar oss, men vi förstör ju henne samtidigt, det här skapar ju ångest! Att se in i framtiden handlar inte om att vara synsk, det handlar om förståelse och insikt. Du kan förutse hur saker och ting ska ske, beroende på vilka saker som föregick skeendet. Mao, du vet vad som kommer hända för det har hänt så många gånger förr och det kommer hända så många gånger igen. Det handlar om logiken i det slumpmässiga. Vi kommer kunna betrakta andra kosmos och andra verkligheter, men vi kommer aldrig kunna bekräfta detta, därför måste vi visa tro! Vi måste visa tro för att en dag kommer vi att förstå, domedagen i de religiösa skrifterna. Denna tro var på vår jord, detta var budskapet som vi skulle tro i. Nu vet vi ändå mer om hur dessa andra världar fungerar. kolla bara på kvantfysikens värld. Det enda logiska är att vi accepterar denna sanning då den är just så självklar och logisk. Jag tror att vi kommer göra det. Jag ser hur våra civilisationer rasar samman, men inte pga jag kan se in i framtiden, inte mer än vad du kan. Om man tittar på skapelsen, som en skapelse som lär av sina misstag, så kommer denna insikt att infinna sig hos de flesta om 20 år.

Är du rädd för döden?

Nej, jag vet inte riktigt vad som sker efter döden, för döden är ett lömskt begrepp. Ditt väsen kommer finnas kvar, vet det, o vet att du aldrig behöver frukta döden. Har man hittat ljuset så är man lovad evigt liv i guds paradis enligt flertalet religiösa skrifter. Föreställ dig själv vara gud, och framför dig har du en grupp människor. Du vet att dom har lyckats förvanska ditt budskap gång efter gång. Du "naturen" berättar det på nytt. För att få folk/delar av dig att inte skada Skapelsen(mig/dig/oss/vi) så gör vi upp dessa regler. Alla dom här reglerna o principerna, det är den röda tråden att hitta. Det är gudomlighet. Detta är den kunskap som vi tidigare har haft, men som vi har förlorat. Det var ingen slump att vetenskap kunde frodas på samma ställe som andlighet.

Anekdot 2

När jag var ute tidigare så samlade jag lite vatten från en källa. Jag hällde ut vattnet i ett glas när jag kom hem. Om jag tittar i glaset så ser jag liv därinne., liv som försöker anpassa sig till sin verklighet och försöker förklara densamme. Varje gång jag tar upp glaset, o skakar till deras värld så sker det naturligtvis mer i deras värld än vad vi kan förstå. Det här är systemet som vi lever i. Som vi ÄR EN DEL AV. Det är på det här viset man talar om parallella universum. Världar som existerar samtidigt. Den ena existerar inte på den andres bekostnad. Utan vi alla existerar i samförstånd.

Jag har tappat hoppet för mänskligheten, enligt mig kommer vi att utrota oss själva innom ett par hundra år.. Har jag rätt?

Jag tror faktiskt du har fel. jag hoppas du har fel, grejen är den att vi är närmare svaret än vad vi nånsin varit. Men insikten som skulle innebära en total förändring av vårt liv kommer enbart med vår civilisations undergång. Då kommer historien att upprepas igen o igen o igen tills vi verkligen fattar poängen och har den dokumenterad så att vi inte kan tappa den. Men så kommer säkert människan att lura sig själv precis som i alla våra religioner. Men jag tror vi är nära en förändring. När jag säger nära menar jag jorden kommer nog ta tag i saker åt oss. denna gång kommer vår dokumenterade kunskap inte gå till spillo, all denna samlade kunskap kommer ge oss dessa insikter och många kommer sträva efter ett bra sätt att leva o följa detta liv på. hur lever vi efter att vi har gjort denna insikt? Jo vi kollar på budskapen som finns i ALLA våra religioner som en gemensam tråd. Sen kollar vi på hur dessa budskap förvanskats av tidens tand. Jag har ingen aning om vad kung james dillade om. Men jag förstår vad jesus, muhammed o buddha predikade. Svaret på din fråga är att jag är hoppfull o tror att vi denna gång kommer lyckas.

Vad tycker du om buddhismen?

Budskapet är det viktiga, det går att återfinna i alla våra religioner. Problemet är att vi som djävulen lurar oss själva rätt bra med. Men vi fastnar igen i begrepp och ord. Gudarnas kunskap är vår kunskap, gudar är reflektioner av oss själva, likaså djävulen. Dom har försökt att förmedla skapelsens "vårt" budskap så länge världen kan minnas. Men var försiktig, djävulen kan lura dig på villovägar. Det är en metafor för hur du själv lurar dig själv. Its the system. Alla är fast i nån del av det, men det är så ytterst komplext så det går knappt att greppa. Sen när vi säger att djävulen inte existerar, då säger vi samtidigt att djävulens bästa trick är att lura i dig att han inte finns. Så vi vägrar inse det. Vi vägrar helt enkelt inse denna sanning, Vi har matat oss själva i tusentals år med den men vi greppar den inte.

Det här är ett svar på en fråga som många ställer.

Jag vet att du är nyfiken på svaret, men du ställer inte rätt fråga, gå o hitta din fråga, din fråga är min fråga, min fråga är din fråga. Svaret beror på hur du formulerar frågan. med andra ord, hur du väljer att försöka lura dig själv. Det är pga detta livet kan kännas som en lång frågeställning, där vi väntar på svaren som ska lösa alla problem. Vi är skapelsen som inte fattat hur allt kan ha gått överstyr, vi vill alla rädda världen för att vi är världen.

Hur bryter jag förbannelsen jag sitter fast i (den stora, du vet vilken)?

Gör goda gärningar mot dig själv. gärningar du kan dela med dig av till andra är goda gärningar. Det finns ingen begränsning på din givmildhet.

Absolut! Jag tänker försöka leva livet till det yttersta. Men om nu allt kommer att hålla på i all oändlighet så kommer ju allting att inträffa, vilket gör livet i sig ganska meningslöst. Nirvana kan väl inte existera om allt håller på i all evighet?

Nirvana är just det, att man inser detta och blir en del av balansen för att låta liv utvecklas i universum. Den andra sidan av myntet är att man inte ser detta, och förstör i sin strävan på kunskap, för det är vad allt handlar om. Kunskap. Det är i detta avseende religiösa skrifter talar om det onda väsendet, sheitan, djävulen eller vad man själv väljer för ord. Vi lurar ju verkligen oss själva. O masspsykos kan man tala om nu, vi är hundar som jagar våra svansar.

Finns det paralella verkligheter?

Med det menar du verkligheter som löper sida vid sida antar jag, det finns. Enklaste sättet är o svara JA. Men jag vill ju gärna förklara. Blir ju svårt även om jag förstår det förstår jag hur ni inte kommer förstå det. Såhär!: Om du föreställer dig liv nånstans, då finns det liv där. Sen kan det ta en viss tid för den informationen att gå från dig som individ till att det liv du föreställt dig faktiskt dyker upp. Det är på det här sättet man säger att tid är relativt.

Varför finns färger?

Färger finns där för att du vill att dom ska finnas där. Tänk på hur du som individ vill kategorisera saker. Detta kategoriserandet sker ju i naturen varje dag. Men jag själv hade svarat på mig själv såhär: Men den här bordet är brunt, hur vi än vrider o vänder på det så är det brunt. Hur ska man argumentera mot det? Bordet är ju brunt. Poängen är att om jag redan tror att den är brun, då är den brun. Den är brun för att jag tror det.

Hur stort är universum?

Vi är så stort som vi är och vi expanderar. I den verklighet som du och jag befinner mig i kan vi säga att universum är oändligt stort. Det är en förenkling, bara så du vet!

Vad skulle 1+1 vara om inte 3*3 var 9?

Det ena skulle inte va utan det andra.

Är det sant att muslimerna utför en irreversibel barbarisering av människan?

Islam är som alla andra stora religioner det förenklade budskapet förklarat. Det gemensamma i alla religioner är just detta, att vi skapelsen, är det existentiella, i det hela. Den falska verklighet vi lever i, är grundat i att vi först o främst inte ser verkligheten som den är. Vi har genom tusentals år "glömt vart vi kommer ifrån"...

Varför ska man knarka?

Allt man gör ska vara en strävan efter att lära sig saker. Man ska knarka när man gör det för att forska, lära sig, utmana sig. Man ska inte knarka när man är rädd. Rädsla är en väldigt grundläggande egenskap. om ni tänker efter så finns det många begrepp som man kan samla kring detta ord.

Hur gammal är du och vad jobbar du med?

Jag kan betrakta fängelset vi lever i utifrån, precis som dig, men precis som dig, så måste även jag leva i det. Därför vill jag helst inte berätta mer om mig som kan avslöja vem jag är, för om så sker är jag plötsligt en person som försöker bryta mig fri. Den struktur vi har på samhället finns inte där av en slump. Vi kontrolleras på väldigt stor skala.

Svaret på den stora frågan om meningen med livet och universum är enligt expertisen "42". Svaret kommer att vara fullständigt logiskt och förklarande bara man kan formulera frågan rätt. Som ett existentialistiskt Jeopardy.. Så, hur lyder då frågan?

Jag vet inte hur jag ska säga det på svenska så det får bli på engelska. The answer lies in simplicity. Det enkla och självklara är inte 42. Det är mest ett klargörande av att det stora kan förklaras väldigt enkelt. Och om svaret är det viktiga, då kan svaret lika bra vara vara 42. För om du vill att frågan ska besvaras, har du inte ens börjat på o förstå frågans komplexitet.

En anekdot

En man samlar vatten och får frågan varför. Mannen svarar - för att vattnet här kommer att vilseleda massorna. Årstider gick o denna man drack enbart vattnet han samla på från denna tid. Under denna tid hade civilisationen brett ut sig över de stora landskapen. Bland all bebyggelse fanns denna mannens ord kvar. Omvärlden försäkrade mannen om att dom inte hade blivit galna, och att han var galen. I sin dumhet drack han vattnet....Denna metafor förklarar vår skapelse. Röda äpplet är vattnet.

Vad händer när man dör? Finns det liv efter döden?

Vår definition av död är lömskt, vi kommer inte till ett nytt liv. Vi blir en annan del av samma liv.

Hur kan jag veta att jag finns? Tänk om jag bara är någon annans illusion?!

Du vet att du finns för att du förklarar världen för dig själv konstant utan att använda ord. Du vet att du finns för ditt djup begränsas av ditt språk. I dina tankar så hämmas du av språk, informationen flödar genom dig bättre på andra sätt. Vem skulle detta vara? vems illusion? Det är isf din egen. Du vet att du finns tills du lurar i dig själv motsatsen.

Varför är jag jag och inte jag du eller någon annan?

Du är den du är för att du är den du måste vara. Du är jag, du är alla andra, men det måste du inte vara tänker du då, därför blir det svårt att inse det.

Vad eller vem skapade universum?

Vi har ingen skapare, det är denna fråga som ställer vår existens på sin spets. Vi är skaparen, den skapade, allt däremellan, allt innan, allt efter. Om vi inte inser detta kommer vi gå under.

Varför tror du hallucinogener är olagliga? Finns det någon som inte vill att vi ska se sanningen? Vem isåfall?

En del av oss vill inte inse den. Vi försöker rationalisera bort den. Hallucinogener är olagliga pga vår egna rädsla att utforska det vi inte vet. Det förklarar även vår egen förmåga att komma i kontakt med inte bara våra egna sinnen, utan även komma i kontakt med omgivningen när man är i en ny outforskad miljö. Man går varsamt på änger man tidigare inte vandrat. Finns det någon som inte vill att vi ska se sanningen? Vem isåfall? Om det ändå vore så enkelt... Vår strävan att förstå det vi ännu inte förstår är svaret. Ingen ljuger för DIG alla ljuger för sig själva, o vi alla ljuger för varann.

Varför finns det så mycket saker som förblir oförklariga?

När vi har förklarat någonting, så är det inte längre oförklarligt. Men det finns konstant ett överflöd av oförklarliga fenomen, oavsett hur mycket förklarande vi gör, detta är livets komplexitet som är svår att förstå.

Vad är meningen med livet?

Anledningen till att svaret på frågan är så svåruppnåeligt, är för att svaret ligger i frågan. Livet är meningen.

Vad beror strävan efter exakthet på?

Strävan efter exakthet, beror på samma saker som strävan efter helhet. Man vill lära känna någonting innan och utan. Man vill förstå allt som går att förstå, på mikroskopiskt små nivåer.

Strävan efter exakthet grundar sig i förståelse.

Finns det liv i yttre rymden?

Ja.

Men varför begränsa dig själv till det yttre. Nu har vi med teknologins hjälp tagit fram mätinstrument som gör att vi kan se liv, på minsta partikelnivå, men vi har även förstått att liv existerar i rum som vi ännu inte kan mäta.

Varenda varelse som läser det här är ett universum i sig. Du med din intelligens tar in både externa och interna intryck. Kolla på dina fingeravtryck, samma mönster kan ses i naturen. Det är väldigt väsentligt att vi förstår att vi kommer från 1.

Vilket år går världen under?

Jag antar att du menar jorden när du säger världen. Jordens exakta livslängd går inte att bestämma av samma anledning som det inte går att säga din egna exakta livslängd. Jorden är massa. Massa är energi, energi flödar.

Svaret på din fråga är aldrig.

Vilken björn hade vunnit i ett slagsmål, Grizzlybjörn eller isbjörn?

Grizzlybjörnen och isbjörnen skulle ju tekniskt sätt aldrig vara i slagsmål med varandra. Det är enbart 2 begrepp som vi namngett i vår strävan att lära känna oss själva. Men om det vi kallar isbjörnen skulle hamna i ett slagsmål med varandra finns ingen vinnare. Då vi är densamme, blir vi förlorare per definition under premissen att slagsmålet äger rum.

RSS 2.0